Bichon Havanais
Herunder finder du en liste af salgsannoncer med racen.
Bichon Havanais er en lille og livlig selskabshund.
Den stammer fra Cuba, hvor den også er deres nationalhund
Læs mere om
Bichon Havanals i Gipotes hundeleksikon
Karaktertræk for Bichon Havanais
Udvalgte annoncer
Smukke Havapoo hvalpe. Hvalpene er klar til at flytte hjemmefra d. 21. januar. Alle hvalpene er glade og meget legesyge. De er 50% ren toy/mellempuddel og 50% ren Bichon Havanais. Begge forældre er ve...
Hvalpe salgs tekst. Vores skønne Bichon Havanais (rød zobel) med DKK stamtavle har fået 9 skønne hvalpe d. 17/12 2024. Far er havannabrun m. aftegning, Bichon Havanais med DKK stamtavle+ og er godkend...
Bichon Havanais har utrolig mange beundrere på grund af den lange, silkebløde pels, de udtryksfulde øjne og den praktiske størrelse.
Avlet som selskabshund for de Cubanske aristokrater 1800 tallet, og med det kærlige øgenavn “Velcro hund” fordi den altid klistrer til sin ejers side.
Racens tendens som velcro hund er ikke så overraskende, når man tænker på den var avlet til at holde sin velhavende familie med selskab, på sin oprindelses ø Cuba.
Men afskriv ikke bare en Bichon Havanais som en simpel skødehund; Bichon Havanais er en yderst trænbar og overraskende energisk hund, som gør sig godt til flere forskellige aktiviteter – lige fra cirkushund til servicehund.
Bichon Havanais er yderst trænbar, og arbejder ofte som både terapi eller service hund, kan lugte sig frem til skimmelsvamp eller optræde med dens attitude som cirkushund.
Kort og godt om Bichon Havanais
- En Bichon Havanais elsker at betragte verden fra en højere position, og vil ofte selv finde vej op på sofaryggen eller borde for at følge med I hverdagslivet.
- En Bichon Havanais er mellem 23 – 27 cm høj
- Den vejer ca. 4,5 - 7,5 kg.
Bichon Havanais sind
Bichon Havanais er en blid og kærlig hund, der trives med megen menneskelig kontakt.
Din Havaneser vil ofte følge I hælene på dig fra rum til rum, og kan blive meget ked af det hvis efterladt alene.
Det er en superintelligent hund, som elsker at få dig til at grine med sine klovnede indslag, eller bare nyde at side på dit skød og overvære verden.
Bichon Havanais kaster sin kærlighed på hvem som helst, derunder inkluderet fremmede, børn, andre hunde og endda katte.
Men familien vil dog få den største andel af den kærlighed der bliver uddelt, og hvis det er muligt, vælger Havaneseren helst at klistre til sin ejers side.
Den potentielle negative side af denne egenskab er dog, at en Bichon Havanais kan få problemer med separations angst.
Dette er så absolut en hund der skal leve indendøre sammen med familien, for hvis den efterlades i en baggård – eller et hvilket som helst andet sted væk fra sin familie – er den bestemt ikke glad.
En Bichon Havanais har overraskende meget energi I forhold til sin størrelse, så for familien der gerne vil bruge sin hund til noget, er Havaneseren den oplagte hund som gladelig vil deltage i agility, freestyle dogdance, lydighed og flyball.
Som med mange andre små hunde, er det meget almindeligt for ejere af Havanesere at overforkæle dem.
Det vil de fleste nok fortryde, for dårlige vaner som eks udelukkende at ville spise menneskemad, kan hurtigt opstå.
Det er en superintelligent hund, og den er mester i at snyde dig – og du vil ofte opdage at det er din hund der træner dig, og ikke den anden vej rundt.
På trods af, eller måske endda på grund af de små særheder, er Bichon Havanais et fantastisk og alsidig kæledyr.
Bichon Havanais temperament
Temperamentet er ofte påvirket af flere faktorer, herunder genetisk arv, træning og socialisering.
Hvalpe med godt temperament er legesyge og nysgerrige, og møder fremmede med et åbent sind.
Vælg den hvalp der viser sig som stabil og selvsikker; ikke den der har travlt med at banke sine søskende eller den der sidder i hjørnet og gemmer sig.
Mød altid mindst den ene af forældrene – normalvis er det moderen der er tilgængelig – for at sikre at de har et godt temperament, som du føler dig tryg ved.
At møde søskende eller andre relaterede til forældre dyrene, er også en god måde at danne sig et indtryk af temperamentet i familien.
Socialisering af Bichon Havanais
Som alle andre hunde, skal en Bichon Hananais socialiseres fra tidlig hvalpe alder.
Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens de er helt unge.
Grundig socialisering er medvirkende til at din Bichon Havanais kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund.
Sørg for at melde til hvalpetræning, og invitere gæster på besøg hjemme regelmæssigt. Tag hvalpen med i byer eller parker og besøg butikker hvor de tillader hunde.
På den måde lærer du hvalpen at begå sig i den verden den skal leve i som voksen.
Bichon Havanais forhold til børn og andre kæledyr
Bichon Havanais er en fantastisk familiehund som er kærlig overfor alle, herunder børn I alle aldre samt andre hunde og kæledyr.
Men fordi det er en lille hund, kan den nemt komme til skade ved en fejl, og det er derfor vigtigt at lære børnene at omgås hunden, på den rigtige måde.
Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå, at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden.
Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben.
Ingen hund – uanset hvor venlig den er - skal efterlades uden opsyn sammen med børn.
Det kræver en Bichon Havanais af motion og stimulering
Selvom Bichon Havanais er en lille race, kræver den en rimelig mængde motion.
En god gåtur dagligt, eller mental stimulering skulle være nok til at holde din hund glad.
En Bichon Havanais fungerer I de fleste typer hjem, lige fra en mindre lejlighed til et hus med stor have – så længe den bare er indendøre sammen med familien.
Denne race er ikke egnet til at stå I hundegård.
Selvom Bichon Havanais generelt ikke “snakker” meget, vil den typisk gø af forbipasserende fremmede, så hvis du har sarte naboer, er dette nok ikke racen for dig.
Separationsangst kan være et stort problem for en Bichon Havanais. Den bedste måde at håndtere det på, er helt at undgå det.
Efterlad ikke hunden alene I længere tid, og når du gør, kan det være en fordel at anvende et bur, hvor hunden har masser af beskæftigelse i form at legetøj.
Sådan opdrager du din Bichon Havanais
En Havaneser er ivrig efter at tilfredsstille dig, og er derfor som regel ret nem at træne. Basal lydighed, startende I hvalpe klasse kan anbefales.
Det kan dog være noget af en udfordring at få en Bichon Havanais renlig, og det kræver stor tålmodighed I denne periode. Men bare rolig, med en indsats og træning skal det nok lykkes.
Selvom de ofte vokser fra det, er det ret normalt for Bichon Havanais hvalpe (blandt andre racer) at spise deres egen afføring.
Sørg for at samle din hvalps afføring op, så du kan undgå at den fastholder denne ulækre vane.
Selvom det er en lille hund, så er en Bichon Havanais ikke et legetøj.
Ligesom alle andre racer, har en Bichon Havanais brug for at lære gode manerer.
Foder
Hold din Bichon Havanais i god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition.
Hvis du er i tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.
Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene.
Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.
Kendte sygdomme hos Bichon Havanais
Bichon Havanais er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer.
Ikke alle Bichon Havanais får alle, eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race.
Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der kan vise dig certifikater for sundheds undersøgelser, foretaget på begge hvalpens forældre.
Certifikater for foretagne sundheds tests viser, at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.
Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå hos Bichon Havanais
- Hofteledsdysplasi (HD)
- Albueleds-dysplasi (AD)
- Chondrodysplasia
- Legg-Perthes Disease
- Cataracts
- Døvhed
- Patella Luxation (Løse knæskaller)
- Portosystemic Shunt
- Hjerte mislyd
- Mitral Valve Insufficiency
Bichon Havanais gennemsnitsalder
Gennemsnitlig levealder for Bichon Havanais 12 til 15 år.
Hvordan ser Bichon Havanais ud?
Havaneserens pels er tyk, men silkeblød og let, og fælder ikke meget.
Pelsen er lang og kan være helt glat eller let bølget. Farven er hvid, sort, black og tan, zobel, grå samt en blanding af mange andre farver og markeringer.
Mange ejere klipper deres Havaneser helt kort for at for nemmere vedligeholdelse, men hvis du udstiller din Bichon Havanais, er det nødvendigt at holde pelsen lang, og du kan forvente at bruge en hel del tid på pasning og pleje.
Den lange, silkebløde pels på en Bichon Havanais er utrolig smuk, men kræver regelmæssig børstning og pleje.
Mange foretrækker at klippe pelsen kort, men hvis du ønsker at udstille din hund, må du lade pelsen vokse og investere en vis mængde tid i pasning og pleje, eller bruge penge på at betale en hundefrisør.
En anden god grund til at lade pelsen være lang; Hvis du bor i varmt klima, hjælper den lange pels med at holde din hund kølig.
Pleje af Bichon Havanais
Hvis pelsen holdes lang, er det nødvendigt med daglig børstning for at undgå at pelsen filtrer, ligesom regelmæssige bade er nødvendige for at holde pelsen ren.
Generelt er det en god ide at holde den lange pels fra øjnene for at undgå irritation, og så ser det også sødt ud når pelsen er sat op.
Medmindre du er yderst motiveret eller erfaren, kan det være en god ide at finde en professionel hundefrisør til at hjælpe med opgaven.
Du kan lære at passe pelsen, men det kræver en dedikeret ejer at holde pelsen i top kondition.
Væn din Bichon Havanais til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse, med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering, når hunden bliver voksen.
Når du soignerer din Havaneser, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter tegn på infektioner såsom rødme, sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud på huden, i ørene, munden, ved øjnene og på poter.
Pleje øjne
Øjnene skal være klare, uden tegn på udflåd eller rødme. Din ugentlige gennemgang vil sikre, at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Bichon Havanais i topform.
Løbenede øjne, og tårerender er normalt ved en Bichon Havanais. Husk dog, at overdrevent meget vand fra øjnene kan være et tegn på at noget er galt, og bør tjekkes af en dyrlæge.
Det er typisk ikke noget alvorligt, og årsagen er ofte ukendt.
Du kan minimere de mindre kønne tårerender, ved at holde pelsen omkring øjnene ren, og tørre dagligt med en fugtig klud.
Pleje tænder
Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Havanesers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.
Pleje negle
Klip eller trim negle, en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform.
Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.
Historien om Bichon Havanais
Efter Columbus opdagede Cuba 1492, begyndte Spaniere at komme til øen, og de medbragte små selskabshunde – forfædrene til det vi i dag kender som Bichon Havanais.
Disse hunde blev parret med hinanden, og eftersom øen blev isoleret fra omverdenen som følge af handelsforbud, kom der ikke yderligere avlsmateriale udefra – og racen begyndte at udvikle sig, til det vi kender i dag.
Dens kendetegn var den tykke, silkebløde pels som hjalp den med at isolere mod den tropiske varme sol.
Omkring år 1800 havde de fleste aristokratiske familier på Cuba en Bichon Havanais på skødet. Rejsende fra Europa forelskede sig I racen, og medbragte hunde tilbage til England, Spanien og Frankrig.
I midten af 1800 tallet blev racen populær I Europa, Dronning Victoria og Charles Dickens var bland nogle af de kendte beundrere på denne tid.
Ligesom man ser ved andre racetrends, døde interessen dog ud. På et tidspunkt var det ved at betyde racens undergang, selv på Cuba.
Et par Cubanske familier avlede stadig racen, og med den Cubanske revolution i 1959, rejste 11 Havanesere med deres familier til USA.
Disse 4 benede flygtninge, er forfædre til de fleste Bichon Havanais udenfor Cuba i dag.
Racens renæssance startede omkring 1970, da et Amerikansk par faldt for racen, og fandt frem til nogle efterkommere af de 11 Cubanske Havanesere.
Parret blev forelsket I racens intelligente og kærlige natur, og gjorde et stort arbejde for at reetablere racen.
De første Bichon Havanais kom til Danmark i 1986, og er i dag en af de mest populære racer i landet.
Den Amerikanske Kennel Klub anerkendte officielt racen i 1996.
Er du og Bichon Havanais et match?
Bichon Havanais kræver ingen større erfaring med hunde, men den kræver at du sætter dig ind i racens specifikke behov.
3 spørgsmål som du bør stille dig selv, inden du vælge at anskaffe dig en Bichon Havanais:
- Er din hund din bedste ven, som du nyder at have med dig overalt?
- Har du tid og lyst til at pleje dens krævende pels - også om 5 og 10 år?
- Er du hjemmegående, har hjemmearbejde, pensionist - eller har du af andre årsager massere af tid til at være sammen med din Bichon Havanais?
Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne firbenene trold.
Held og lykke!
Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.
Powered by Froala Editor
Hej. Vil høre om der er nogen der regner med at få hvalpe til sommerferien 2016 og vil sælge en hvalp, gerne tæve til 6000-7000kr.? Vh Lotte.
Hej. Vil høre om der er nogen der regner med at få hvalpe til sommerferien 2016 og vil sælge en hvalp, gerne tæve til 6000-7000kr.? Vh Lotte.
Det i skriver om at bichon havanaisen er gøende passer ikke. jeg opdrætter denne dejlige race og det i skriver der får altså nogle til at lade være med at købe denne skønne familiehund. Hilsen Grethe